HistorieÚvodnikOdkazy

Krátce z domova a ze světa

10 prosince, 2005, G4ndy Žádné komentáře

22. listopadu se v Americe začala oficiálně prodávat nová konzole Xbox 360, nástupce tam populárního Xboxu. A jak jsem tak koukal, tak Microsoft s kvalitními launch tituly pytel zrovna neroztrhl – jediná výraznější hra jest 3D akce Perfect Dark Zero, kterou vytvořili veteráni konzolové scény – Rare, někdejší autoři exkluzivních her pro Nintendo…

V USA takovéto konzoli k masovému úspěchu samozřejmě bohatě stačí stupidní závody autíček a konverze stereotypních her z PC, uvidíme ale, jak si povede Xbox 360 ve světě. Analytici v Japonsku, na kterém si Microsoft s Xboxem vylámal zuby, předpokládají, že tam bude X360 stejný propadák jako jeho předchůdce. Konzoloví hráči tak můžou zůstat v klidu u svých Playstationů 2, na které se před vánocemi sešla slušná nabídka titulů, které hravě strčí do kapsy vše, co zatím nabízí nový Xbox 360.

O poznání smutnější jsem byl, když jsem zjistil, že mi na Nintendo Game Cube vychází na vánoce velmi málo slušných her. Dlouho očekávané pokračování klasické RPG série Zelda přesunulo Nintendo až kamsi do půlky roku 2006… Většina jeho interních studii nejspíš již pilně pracuje na hrách pro novou konzoli Nintendo Revolution a na Game Cube jaksi kašlou.

Nintendo ale není živo pouze z Game Cube – má v kapse ještě přenosné DSko, které si možná koupím (než se k něčemu rozhoupám tak to trvá třebas i rok) k vánocům a budu na něm pařit tahovou strategii Advanced Wars. 🙂 Přenosný Play Station Portable od Sony je samozřejmě mnohem výkonnější a tak dále, ale stále na něj nevyšla žádná pořádná hra, která by dostal všechny do kolen, což mě přivádí na myšlenku, jestli v Sony spí či co?

Nyní z domova:

Po delší době jsem opět nakoukl na tyto stránky abych zjistil, co se s nimi děje. A nic moc pozitivního jsem nezjistil – nějací neschopní trapáci z Turecka „hacknuli“ místní fórum běžící na staré verzi phpbb, ve které je mnoho bezpečnostních chyb. Ani komentáře ke článkům na weblogu nezůstaly ušetřeny výstřelků – jsou nyní zamořeny reklamním spamem. Takže budu nucen v rámci údržby zrušit možnost přidávání komentů a updatovat fórum… Ach jo, aneb jak mě „hackeři“ donutili věnovat se Criticallu. 🙂

A za pár dnů tu máme Vánoce, takže kdybych se sem nedostal, tak předběžně šťastné a veselé všem!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *