HistorieÚvodnikOdkazy

Blick is Cubed part #2

4 září, 2003, Blick Žádné komentáře

Jak už G4ndy prozradil v předchozím příspěvku, jsem nyní šťastným majitelem Gamecube. A dospěl jsem k němu opravdu zdlouhavým a bolestivým způsobem.

Všechno začalo někdy v polovině července, kdy si G4 koupil Cube ve zvýhodněné prázdninové akci za 3990,- a ještě s bonusovou verzí dalšího pokračování série Zelda s podtitulem Wind Waker, což je naprosta dokonalá cena za naprosto nejlepší (ovšem bohužel špatnou „dětinskou“ pověrou trpící) konzoli současnosti. Ani mě nemusel moc dlouho přesvědčovat a já se rozhodl pro koupi též. Ale to bych nebyl já, aby všechno proběhlo jednoduše. Nejdřív jsem zašel do Tesca, kde měli tento pack prodávat. Z krabice samozřejmě nešlo poznat, jestli je to opravdu bonusová edice, prodavačka na můj dotaz otráveně odpověděla, že to bonusová edice je a šla pryč. Zavolal jsem tedy jejího kolegu, ať mi Cube přinese ze skladu. Po dvaceti minutách čekání se chlapík přiřítil s krabicí, ovšem po jejím rozbalení jsme zjistili, že je to pouze samotná konzole a on samozřejmě o žádné akci nevěděl (i když po celé místnosti byly vylepeny obrovské plakáty s reklamou na toto). Dohodli jsme se tedy, že nic nekoupím a naštvaně jsem odešel domů, kde jsem se rozhodl objednat přes internet. Objevil jsem jediný obchod, odkud jsem si mohl bonusový pack objednat, a to pražský Qshop.

Objednávka proběhla v pořádku a já se rozhodl objednat si ještě přes Nintendo klub paměťovou kartu a hru Eternal Darkness s tím, že by mi to všechno mohlo přijít ve stejnou dobu. Ó, jak jsem se přepočítal. Hned druhý den mi totiž přišel email z Qshopu, že mnou objednaný pack nemají na skladě a že nevědí, kdy jim distributor dodá bonusovou Zeldu, odhadovali to tak na jeden až dva týdny. Slibovali mi také, že hned jak ho budou mít, tak mi dají vědět. Už jsem nechtěl nikde jezdit po republice a shánět to, tak jsem se rozhodl počkat. Za pár dnů přišla zásilka z Nintendo klubu a já si mohl pouze číst v manuálu od Eternal Darkness a čekat. Po uplynutí 14 dnů, kdy se nic nedělo, jsem se rozhodl urgovat a napsal jsem do Qshopu email. Jejich odpověď byla prakticky stejná, jako na začátku: nemají Zeldu a nevědí, kdy bude. To už mi celkem docházela trpělivost a rozhodl jsem se napsat distributorovi (Conquest). Odpověď přišla celkem rychle a stálo v ní, že oni Zeldu opravdu neměli, protože museli splnit jakési podmínky, aby je mohli obdržet zdarma od evropského distributora, ale že už všechno splnili a jenom čekají na dodávku, která měla přijít za jeden, maximálně dva týdny. Tak jsem se rozhodl čekat na oznámení Qshopu, že už mi posílají balík a nijak do toho nezasahovat. Ovšem utekl jeden týden, druhý, třetí. Po 40 (čtyřiceti) dnech od první objednávky u Qshopu jsem se rozhodl opět se jich zeptat (tentokrát už naštvaným tónem), co je s mojí objednávkou. Obratem jsem obdržel email, ve kterém se mi omlouvali, že na mě (jak jinak) zapomněli, ale že momentálně opět Cube + Zelda není skladem, ale určitě do týdne bude. A hned za dva dva dny mi volali, že už to mají a můžou poslat, za další dva dny už jsem Cube dřímal ve svých spocených prackách. Po více než 40 dnech od objednání! Doufám, že to byla jen nešťastná shoda náhod, ale co jiného bych se svým štěstím mohl čekat, že?

Od té doby už následují samá pozitiva a sociální jistoty, ale o tom zase příště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *