HistorieÚvodnikOdkazy

Jubilejní díl Romance of the Three Kingdoms

2 dubna, 2005, G4ndy Žádné komentáře

Japonští mistři tahových strategií KOEI připravují již desátý díl této velmi staré série. Fanoušci složitých her se tak v červnu opět dostanou do víru intrik a důmyslného plánování v neklidném období kolem 2-3. století našeho letopočtu v Číně, kde právě ztratila vliv vládnoucí dynastie Han. KOEI nazývají své hry historickými simulacemi, a to ne nadarmo – autoři se co možná nejvíce drží faktů a jejich hry působí velmi věrohodně.

Bohužel mi ale těch pár dílů RotTK, co jsem hrál před lety na 16bitových konzolích, přišlo až neúnosně složitých a pomalých – hráč se v nich musel prohrabávat tunami statistik a tabulek než mohl vůbec něco udělat. Podle recenzí na devátý díl RotTK, který vyšel před rokem na PS2, jsem usoudil, že se tato série od dob herního pravěku moc nezměnila – stále stejná složitost a pomalost. Není se tedy čemu divit, že tyto hry nejsou vskutku určeny pro každého, líbí se spíš jen početné základně hard-core fandů. KOEI nezapomínají ale ani na fandy akce, proto před lety zahájili tažení s ryze akčním bratříčkem RotTK – sérii Dynasty Wariors. O ní ale až někdy příště.

Pokud byste se chtěli na vlastní oči podívat co to je komplikovaná strategie tak si stáhněte vynikající, byť zapomenuté staré hry od KOEI určené pro PC, které můžete nalézt zde na stránkách underdogs (doporučuji hlavně Celtic Tales: Balor of Evil Eye).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *