HistorieÚvodnikOdkazy

Mario dostal voskovou figurínu

12 prosince, 2003, Blick Žádné komentáře

Jak se zdá, tak Nintendo v nejbližší době nehodlá polevit ve sbírání ocenění. Po té, co jsme před nějakou dobou informovali, že za letošní rok naše oblíbená konzolová firma získala 14 ocenění, nepočítali jsme, že se nějaké zajímavé ceny urodí ještě letos, ale stalo se.

Velká pocta pro Miyamota

Před dvěma týdny herní Bůh a otec takových herních sérií, jako například Mario a Zelda, Shigeru Miyamoto obdržel jako první v historii cenu Golden Joystick Hall of Fame, kterážto bude každoročně udělována největším osobnostem herního průmyslu, a pro Miyamota je to rozhodně velká pocta, že jako prvního vybrali právě jeho.

Mario z vosku

Tento týden byla po dřívějším oznámení odhalena vosková figurína nejslavnějšího instalatéra na světě, samotného Maria, který se tak zařadil po bok nejslavnějším světovým „živým“ osobnostem a stal se první postavou z videoher, které se taková pocta dostala. Pokud se na něj chcete zajet podívat, budete muset až do Hollywoodského muzea voskových figurín. Slavnostního odkrytí Maria (spojeného se soutěží o nejlepší převlek Maria o ceny) se zůčastnili chlapci z Planet Gamecube a natočili tam krátké video, na které se tak můžete podívat (download videa, 2MB).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *