HistorieÚvodnikOdkazy

Miniaturizace

19 prosince, 2003, MasterPJ Žádné komentáře

Celý svět techniky se už od začátku svého zrodu miniaturizuje. Někdo dokonce vzpomíná na doby, kdy počítač zabral celou místnost a měl jen velmi omezené možnosti. Od těch dob se však smrsknul do bedny velikosti stolního šuplete. Ale ani to vědcům a technikům nestačí a neustále se snaží vyrobit ještě menší počítače a jejich součásti. Na posledy se tu objevil jeden harddisk a celý počítač.
Zmíněný pevný disk má velikost pouhých 21,6mm!!! Disk pochází od Toshiby, ale moc informací o něm zatím není. Víme jen to, že kapacita bude asi 2-3GB, cena okolo 270$ a harddisk bude určen především pro handheldy ( něco jako kapesní počítač ).
Další je nejmenší počítač na světě od NECu. NEC není, co se týče miniaturizace, žádným nováčkem, popravdě řečeno sbírá jedno ocenění za druhým. A právě jeho posledním výtvorem je počítač o rozměrech 52x52x45mm a hmotnosti 165gramů! Výkon je 400MHz, 64 nebo 128 MB paměti. Dále pak má výstup na monitor ( ale až od rozlišení 1280 x 1024 ), CF slot, Ethernet, dva USB porty, audio výstup atd.
Zajímalo by mě, jak malé počítače budou používat moje děti, teda pokud nějaké budu mít samozřejmě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *