HistorieÚvodnikOdkazy

Nintendo hodlá zmultimediálnit GBA a DS

16 prosince, 2004, G4ndy Žádné komentáře

Nintendo se, ve snaze přiblížit své přenosné konzole a zejména pak nenovější DSko konceptu nesrovnatelně výkonnějšího PSPéčka od Sony, chystá vydat oficiální čtečku paměťových karet SD kombinovanou s přehrávačem videa a hudby.

Znalci jistě zaoponují že se nejedná o nic nového, na GBA totiž již skoro od začátku existují různá nelicencovaná udělátka, která umožňují hrát pirátské kopie her stažené z internetu a přehrávat hudbu a video v hodně mizerné kvalitě.

Oficiální produkt od Nintenda nesoucí název Play-yan, nejspíše neumožní hrát pirátské kopie nebo spouštět emulátory na GBA, zato však díky vestavěnému hw dekodéru docela obstojně přehraje mpeg4 video v maximálním rozlišeni 320×240 30fps + mono zvuk a populární mptrojky. Na 256 MB SD kartu se vejdou zhruba 2 hodiny filmu, mp3 bude možné organizovat do nejrůznějších playlistů – na displeji se zobrazí názvy skladeb včetně id3 tagů.

Nic extra řekl bych, když už chci na cestě poslouchat mp3 tak si raději pořídím nějaký k tomu určený přenosný přehrávač a koukat na video na malém LCD je dost pochybná aktivita – Play-yan tak bude asi nejvhodnější pro hardcore fandy Nintenda, kteří pak budou moci říci, že jejich miláček umí to samé co PSP. 🙂

Jen pro porovnání, v internetových obchodech lik-sang a Play-Asia najdete nejeden Play-yanu podobný produkt. Nintendo opět dokázalo že se k určitým krokům odhodlá až teprve když ho začne tlačit konkurence… 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *