HistorieÚvodnikOdkazy

PSO3 konečně online

5 března, 2004, G4ndy Žádné komentáře

IGN přineslo nedávno rozhovor se Sonic Teamem. Konkrétně se jednalo o menší zpověď Yojira Ogawy, ředitele Sonic Teamu, který nám povyprávěl o čerstvém třetím díle Phantasy Star Online. PSO3 přirovnával více než k předchozím online dílům, ke klasickým původním single player RPG předlohám. Velmi působivě zněl také jeho názor na to zdali se vyplatí PSO3 prodávat v Americe – prodej této onlinovky v USA bere jako povinnost vůči fanouškům předchozích dílů, kteří si kvůli nim koupili modem ke Game Cube. Yojira se bohužel nemohl zmínit o dalších projektech chystaných Sonic Teamem, neb je vázán mlčenlivostí. Můžeme tak pouze spekulovat o tom zdali chystá remake kultovního Nights, nebo pilotní titul s Mariem pro konzole Nintenda další generace.

Netrvalo dlouho a na PSO3 vyšli první nejaponské recenze. Jak se v nich můžete dočíst není tato exkluzivní onlinovka pro Game Cube vůbec špatná. Zásadní změnou oproti předchozím dílům je nasazení tahového karetního bojového systému podobného Magic The Gatheringu, který narozdíl od dřívějšího svižně akčního kdekoho šokoval. Naštěstí se tento odvážný krok ukázal být přece jen krokem správným, a nikdo nemůže tvrdit že je PSO3 jen kopií svých předchůdců. Pravidla, byť mají svou hloubku, jsou pro začátečníka lehce pochopitelná.

Tím podstatným co mě ale jako hard-core fandu série zajímalo byla proklamovaná možnost hraní offline, která měla nabídnout plnohodnotnou single-player zápletku… Jak autoři slíbili tak také učinili, hra jednoho hráče svou propracovaností kdekoho uvedla v pochyby, jestli náhodou není onen přívlastek online tohoto titulu jen vedlejší kolejí. Famóznost skvělému, citově bohatému sci-fi/fantasy příběhu, dodávají velmi hezké statické manga obrazovky, které nahrazují fmv animačky. PSO3 tak rozhodně nezklamala, a představuje důstojné završení série honosící se prvenstvím na poli konzolových MMORPG.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *