HistorieÚvodnikOdkazy

Warp Pipe Project – hrajte na GameCube online … a zdarma!

27 října, 2003, Blick Žádné komentáře

Nintendo svůj GameCube sice hardwarově připravilo prakticky na všechno, o čemž svědčí například zabudovaný síťový a broadband (internetový) adaptér, ovšem s oficiální podporou online hraní v této generaci konzolí ještě nepočítá. Některé hry ovšem podporují propojení několika GameCube síťovým kabelem a hru po lokální síti (LAN), což koumákům začalo vrtat v hlavách, protože když to jede po LANu, určitě nemůže být velký problém napsat aplikaci, která umožní hrát tyto hry přes internet. A tak vznikl Warp Pipe Project.

Jak píší sami jeho autoři – po měsících tvrdé práce byla dokončena funkční windows alfa verze 0.1.2, která byla vypuštěna hlavně z testovacích důvodů, aby se vytvořila širší komunita a vývoj mohl pokračovat rychleji. Protože aplikace zatím není pořádně optimalizovaná, tak potřebujete opravdu rychlé internetové připojení – doporučeno je alespoň 256 kilobitů za sekundu na uploadu. Zatím bylo dosaženo poloviční framerate oproti normálu při testování dvěma lidmi s relativně kvalitním připojení a navíc nepříliš od sebe vzdálenými. Hry, které podporují hru po LANu, jsou například Mario Kart: Double Dash, nebo Kirby’s Air Ride. V praxi by to mělo vypadat asi tak, že svůj GameCube připojíte síťovým kabelem do routeru, který musí být připojený k PC, na kterém běží aplikace Warp Pipe Project. V ní by mělo stačit zadat IP adresu vašeho protějšku, který udělá to samé (ovšem adresu nezadává, pouze čeká na spojení), a mělo by to běžet.

Warp Pipe Project vypadá zatím moc nadějně, a jestli se ho časem podaří optimalizovat tak, aby běhal i na průměrném ADSL připojení (i když při kvalitě ADSL u nás to asi půjde jenom těžko), tak to bude naprostá bomba. Jen více her, které podporují LAN hru, a více prodaných GameCubů u nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *