HistorieÚvodnikOdkazy

Wolfs Rain – anime recenze

9 října, 2004, G4ndy Žádné komentáře

Z dílen hýčkaného autorského seskupení Bones, zodpovědného za populární sci-fi „kovbojku“ Cowboy Bebop, vzešla poněkud vážnější série, která bez nejmenších debat potvrdila výhradní postavení tohoto týmu na poli anime tvorby.

Wolfs Rain v sobě umně kombinuje mytické motivy s postapokalyptickou tematikou. Běžně se v něm setkáte s moderními, gotickou příchutí osolenými technologickými kreacemi a mluvícími vlky, kteří když chtějí mohou vypadat jako člověk.

Velmi originálně pojatý mix nezvyklých ingrediencí by mohl kde koho na první pohled odradit, autoři si ale dali dost záležet na tom, aby tomu tak nebylo. Na rozdíl od tradičních anime trendů je totiž ve Wolfs Rainu vše od začátku až do konce docela pochopitelné a nemusíte se tedy na jednotlivé díly dívat vícekrát aby vám něco zásadního neuniklo – když už je budete sledovat znovu, tak většinou jen pro vlastní potěšení. Vlci věru ještě nikdy nevypadali tak roztomile. 🙂

Hlavním vlčím hrdinou jest mladý Kiba, který se vydal na dlouhou pouť za „květinou“ – záhadným to, dívce podobným stvořením, s jehož druhem byli vlci od pradávna spojeni a díky kterému se mohou v neposlední řadě dostat do ráje. Okolní svět je totiž všechno jiného jen ne ráj – zbytky lidí přežívají v troskách kdysi velkolepých měst a celá společnost zažívá krizi základních hodnot.

více

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *